Masterclass gaat binnekort weer van start.

De Masterclass is een intensief programma waarin prominente VVD’ers en professionals hun kennis en ervaring delen.

Aanmelding Masterclass 2017

De Masterclass is een intensief programma waarin prominente VVD’ers en professionals hun kennis en ervaring delen. U ontwikkelt uw politieke vaardigheden door middel van interactieve sessies. De Masterclass is een onmisbaar onderdeel van het carrièrepad van VVD’ers met serieuze ambitie. De Masterclass maakt deel uit van de doorlopende leerlijn die het partijbureau uitdraagt en is een belangrijke toegangseis voor de landelijke Kadertraining. Deze specifieke Masterclass is zoals gezegd met name bedoeld om eventuele gemeenteraadsleden te beproeven en op te leiden.

Selectiecriteria

De selectiecriteria zijn als volgt:

·      Bij inschrijving bent of wordt u lid van de VVD;

·      Heldere motivatie voor deelname, en liefst al actief bij de VVD;

·      Bereid tot betaling eigen bijdrage van 375 euro;

·      Bereid tot actieve inzet: minstens 8 maal neemt u deel, en 8 maal (niet perse dezelfde) maakt u voorbereidend huiswerk;

·      U heeft al 2 Haya trainingen gevolgd (liefst Presentatie 1, Debat 1 en/of Liberalisme1) of u doet dat zo mogelijk dit najaar nog.

  

Masterclass 2017 Gooi en Eemland

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer bijna voor de deur. De verschillende besturen van VVD Gooi- en Eemland vinden het belangrijk om zicht te krijgen op het talent dat eventueel op de groslijst geplaatst kan worden. Vanaf januari wordt daarom gestart met de Masterclass 2017 Gooi en Eemland. Het betreft de gemeenten Hilversum, Huizen, Laren-Blaricum-Eemnes, Muiden-Naarden-Bussum, Leusden-Nijkerk-Woudenberg en Amersfoort.

Het betreft tien bijeenkomsten, waarvan er negen plaatsvinden op donderdagavond, op verschillende locaties in Gooi en Eemland. Daarnaast zal Den Haag worden bezocht. 

Liberalisme II

19-01-17

 

Debatteren II

02-02-17

 

Mediatraining

16-02-17

 

Liberalisme III

02-03-17

 

Onderhandelen & gemeentefinanciën

16-03-17

 

Gemeente simulatiespel 

30-03-17

 

Presenteren

13-04-17

 

Bezoek Tweede Kamer & Debatwedstrijd

TBD (rond 03-05-17)

 

Liberale Loopbanen

18-05-17

 

Diner Pensant

01-06-17

 

De selectie vindt plaats op basis van CV (max 2 A4) en motivatie (max 300 woorden). Deze kunt u sturen aan antoinette@vlieger.nl Er is een beperkt aantal plekken. Reageer uiterlijk 1 november. Begin november vinden met alle serieuze kandidaten selectiegesprekken plaats. Half november zullen de deelnemers naar verwachting bekend zijn. 

Wilt u niet deelnemen, maar wel helpen met het organiseren van deze Masterclass? Mail dan snel naar bovengenoemd mailadres. We zoeken nog mensen en dit is een leuke manier om ervaring op te doen bij de VVD. 

Heeft u de Masterclass al gevolgd en heeft u interesse in de landelijke Kadertraining? De inschrijving hiervoor is mogelijk tot vrijdag 4 november. Zie voor meer informatie: http://opleidingen.vvd.nl/nieuws/7635/kadertraining-2017

Masterclass Noord-Holland Noord en Zuid

De gemeenteraadsverkiezingen staan al bijna weer voor de deur, en ambities voor andere functies roeren zich eveneens. Het regiobestuur van VVD Noord-Holland vindt het van belang dat alle leden in Noord-Holland een goede toegang hebben tot opleidingen. Vanaf januari wordt er weer gestart met de Masterclass voor Noord-Holland Noord en Zuid (van Texel tot Haarlem).

Dit alles vindt (over het algemeen) plaats op donderdagavonden in Purmerend. Als blijkt dat veel deelnemers uit een ander deel van Noord-Holland komen dan kan een deel van de sessies worden verplaatst.

De selectie vindt plaats op basis van CV en motivatiebrief, deze kunt u sturen aan opleiding@noordholland.vvd.nl. Er is een beperkt aantal plekken, reageer uiterlijk 4 november. In november vinden met serieuze kandidaten selectiegesprekken plaats, begin december zullen de deelnemers bekend zijn.

Wilt u niet deelnemen, maar wel helpen met het nader organiseren en draaien van de Masterclass? Mail dan snel naar bovengenoemd adres, we zoeken nog mensen! Een leuke manier om ervaring op te doen bij de VVD.

PS Op zaterdag 22 oktober organiseert VVD Purmerend de Haya training Presentatie I. Locatie is Zalencentrum Concordia, Koemarkt 45 in Purmerend. De training duurt van 10:00 tot 16:00 en kost 15 euro inclusief lunch. U kunt zich opgeven via secretaris@vvd-purmerend.nl. Bij te grote belangstelling zullen we zorgen voor een extra training. 

PS2 Heeft u de Masterclass al gevolgd en heeft u interesse in de landelijke Kadertraining? De inschrijving hiervoor is mogelijk tot vrijdag 4 november. Zie voor meer informatie: http://opleidingen.vvd.nl/nieuws/7635/kadertraining-2017

Met vriendelijke groet,

Rob Droste

Bestuurslid Opleiding & Training VVD West-Friesland

Vanessa Storm van 's Gravesande

Bestuurslid Opleiding & Training VVD Noord-Holland

------------------------------

Naschrift Arjan Ligthart

Vanuit de gemeente Schagen ondersteunen wij van harte deze opleidingen. Diverse actieve VVD'ers uit de gemeente hebben deze opleidingen eerder gedaan. 

Ook ik heb deze opleiding met veel plezier gedaan. Van te voren kan je eigenlijk geen beeld vormen van wat je te leren krijg. Achteraf gezien vond ik het leuker om te doen dan ik van te voren had verwacht. Ook wisselwerking tussen cursisten was heel leuk.

Je kan er niet zomaar in. Als u in gemeente Schagen woont en u heeft belangstelling neem dan contact op met Rob, Vanessa of mij.