Introductiecursus VVD op 18 November

Als vers lid van de VVD Schagen-Den Helder ben ik uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen, waarop een volmondig "ja" mijn antwoord was.

Ja ,omdat ik meer wil weten over de VVD, ja omdat mij als potentieel gekozen kandidaat raadslid geacht wordt hierin te gaan functioneren, en ja omdat ik gewoon razend nieuwsgierig was.

 

De ontvangst in de bedrijfskantine van het DHSS pand is prettig en informeel.

Iedereen schudt elkaar vriendelijk de hand en interesseert zich in het verhaal van zijn of haar collega.

En verhalen zijn er genoeg, met een samenstelling van mensen uit Schagen, Den Helder én Hollands Kroon is er meer dan genoeg gespreksstof voor zowel jong als oud gedienden.

 

Na een korte voorstelronde van alle deelnemers en de spreker ,gaat de cursus beginnen.

Er wordt een inleiding van het programma gegeven, om gevolgd te worden door een beknopte geschiedenis van de VVD.

Een buitengewoon leerzaam stukje waarin ik toch echt de overtuiging krijg, voor de juiste partij te hebben gekozen, al heb ik over sommige dingen ook mijn eigen denkwijze.

De spreker weet het gezelschap te boeien en te prikkelen met soms uitdagende vragen, die al snel op discussies uitdraaien.

Wat mij verbaast is niet alleen een verdieping in deze thema's, maar ook dat men de beleefdheid opbrengt om elkaar uit te laten spreken en de discussie niet overschreeuwd wordt.

Na een korte pauze waarin het aangenaam was van gedachten te wisselen met leden van andere gemeenten, werd de draad weer opgepakt.

Voor mij was het verhelderend om in het laatste gedeelte een korte omschrijving van de gemeentelijke besluitvorming, en functies aan te horen.

Daar waar het voor mij allemaal nieuw was, was het voor de oudgedienden al zeer bekend.

Zo bekend zelfs, dat de grootste concentratie inmiddels wel gebruikt was, aen voor een enkeling de buit van het in en uitademen die ochtend achteloos werd genuttigd.

 

Concluderend vond ik het een leerzame en nuttige introductie, in het bijzijn van een kleurrijk gezelschap. Waarbij in mijn geval de interesse verder aangewakkerd is,en de juiste keuze bevestigd lijkt.