Peter Vlam

Peter Vlam, geboren langs de Grote Sloot in de voormalige gemeente Zijpe, is getrouwd en heeft vier kinderen en vier kleinkinderen. Hij is opgegroeid op de boerderij en heeft nog steeds affiniteit met de agrarische sector. Na zijn agrarische opleiding werd hij adviseur bedrijven bij de Amro-bank. Na 35 jaar in die functie is hij inmiddels gepensioneerd.

Peter is sinds 2009 met veel plezier bij de VVD betrokken. Eerst als bestuurslid/penningmeester, daarna als Commissielid Ruimte en sinds 2018 steunfractielid.

Peter: “De kernwaarden van de VVD zijn Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Verdraagzaamheid, Sociale rechtvaardigheid en Gelijkwaardigheid, kan ik prima onderschrijven. De VVD is een club waar ik me thuis voel. Samen met de fractie wil ik mezelf inzetten voor meer woningbouw, beter onderhoud van wegen/openbaar gebied, een vaste oeververbinding bij Burgervlotbrug, meer aandacht voor kleine kernen (die zouden net zo gelijkwaardig behandeld moeten worden als andere kernen) en vermindering van regeldruk voor bedrijven en burgers. Er gaan veel dingen goed, maar over bijvoorbeeld het huishoudboekje van de gemeente maak ik me wel zorgen. Samen met de fractie wil ik me onder meer inzetten voor beter onderhoud van het openbaar gebied, uiteraard de woningbouw, met name ook in en om de kernen, maar bijvoorbeeld vermindering van de regeldruk voor burgers en bedrijven”.