Eva Buis

Schagenaar Eva Buis rondde onlangs haar studie Master Sustainable Entrepreneurship af en werkt nu als relatiebeheerder bij een vermogensbeheerder. Na altijd op de VVD gestemd te hebben vond Eva het tijd om een actieve bijdrage te leveren aan een nog mooiere gemeente.  

Eva: “Ondernemerschap is de motor achter ontwikkeling naar een duurzame samenleving. Ondernemerschap kan afkomstig zijn van bedrijven maar ook van samenwerkingsverbanden tussen burgers. Schagen dient de kaders te scheppen voor een duurzame leefomgeving en ruimte te geven aan innovatief ondernemerschap. Met deze twee ingrediënten kan gebouwd worden aan een betere gemeente nu en in de toekomst. Het optimale uit de gemeente Schagen halen, voor jong en oud.  

Ten aanzien van duurzaam wonen is het belangrijk dat aan bestaande woningen perspectief geboden wordt. Het voeren van consistent beleid en het geven van goede voorlichting spelen hier een sleutelrol in. Duurzaam wonen houdt ook in dat woonlasten niet onevenredig mogen stijgen voor de burger. De OZB mag niet sneller toenemen dan de inflatie. Door het huidige beleid wordt wonen een steeds zwaardere last, de politiek durft geen keuzes te maken en stijgende OZB lasten moeten dit beleid compenseren. Keuzes durven maken hoort ook bij het besturen van een gemeente, voor nu en in de toekomst.”