Arjan Ligthart

Arjan Ligthart, geboren en getogen in de voormalige gemeente Zijpe, is goed bekend met de omgeving en haar inwoners.

Arjan: “In onze gemeente is de afgelopen jaren sprake geweest van een zeer forse stijging van de Onroerende Zaak Belasting (=OZB). Mijn verwachting is dat dit bedrag de komende jaren nog veel sneller stijgt, door stijgende woningwaarden (WOZ) te vermenigvuldigen met het OZB-tarief. Een aanslag die plotseling 20% hoger is dan voorheen kan een behoorlijk negatieve verrassing worden voor veel mensen.

De coalitie in de gemeente Schagen (CDA, Jess en PvdA) heeft de afgelopen jaren (ondanks dat het in het begin economisch goed ging maar door Covid moeilijk werd) naar mijn idee jarenlang onvoldoende zuinig geregeerd. De OZB wordt heel eenvoudig verhoogd om de begroting sluitend te maken. Vroeger, met VVD-Wethouder Bouwes, werd alleen verhoogd als het absoluut nodig was en alle dubbeltjes twee keer waren omgedraaid.  De VVD is voorstander van een zuinige overheid. Er wordt nu veel te eenvoudig belastinggeld uitgegeven.

De verkiezingen komen eraan. Door te stemmen kunt u invloed uitoefenen op de OZB. Niet alleen ik, maar de gehele VVD lijst staat voor zuinig omgaan met uw geld.”