Martien Baltus neemt plaats in commissie bestuur. Arjan Ligthart wordt wederom reserve lid.

Martien Baltus neemt plaats in Commissie Bestuur

Martien Baltus nieuw lid commissie bestuur.

Hierbij wil ik mezelf even kort voorstellen;

Ik ben bij de VVD beland onder het motto ‘verbeter de wereld begin bij jezelf’.

Na mijn aanmelding bij de VVD mocht ik meteen op de eerste Algemene Leden Vergadering die ik bezocht penningmeester worden. Dit was in de voormalige gemeente Zijpe. Hier hebben we met een klein team de VVD ZIJPE bestuurd.

Ik ben toen ik er eenmaal bij zat de activiteiten van de VVD steeds leuker gaan vinden. Acties bedenken voor de verkiezingen en het regelmatig bij elkaar komen voor de fractie vergaderingen waren zaken waar ik enthousiast van werd. Het is vergelijkbaar met een sportclub, al is het bedrijven van politiek een aparte vorm van sport. In de politiek heb je je ook te houden aan de spelregels , anders lig je er weer snel uit.

Nu de commissie bestuur.

Het werk is mij niet geheel onbekend. Het is iets wat je niet zomaar even doet. Het inlezen vergt behoorlijk veel tijd. Dit is een groot onderschat aspect van de politiek. Je mag wel een mening hebben maar die moet je wel kunnen onderbouwen. Kennis is macht, zeker in de politiek.

Hiernaast zit ik nog in de campagnecommissie. Ons meest recente wapenfeit was een ‘Bakkie Doen’ op de Paasvee markt. Jan Huitema, Eurocommissaris van de commissie Landbouw is ook even langs geweest en met hem vele belangstellenden. De koffie was beschikbaar gesteld door de firma Kaan. Onder het genot van een van een bakkie koffie zijn we met veel bezoekers het gesprek aangegaan. Het was een beetje fris maar dat maakte de koffie extra gewild.

Op 22 maart 2016 heb ik de eed afgelegd in de gemeenteraadsvergadering  van Schagen en nu is het wachten op de eerste commissievergadering. Het afleggen van de eed was voor mij een aparte ervaring, maar het hoort erbij.

Martien Baltus