Samen staan we sterk

Samen staan we sterk


Samen staan we voor een opgave van enorme omvang. Wij leven mee met de slachtoffers van het coronavirus en wensen familie en vrienden sterkte in deze moeilijke periode.

Daarnaast is het essentieel dat wij onze ondernemers en zzp'ers in deze zware tijden extra ondersteunen. Stel je eens voor dat door alle corona-ontwikkelingen jouw bedrijf dat al jaren in de familie is, waar je al jaren keihard voor werkt of dat je net begonnen bent uit je handen valt. Dat is onverteerbaar. Dat moeten we voorkomen. 

Daarom heeft kabinet een fors pakket aan steunmaatregelen voor ondernemers en werknemers gepresenteerd. Het pakket is bedoeld om mensen en bedrijven te helpen het hoofd boven water te houden. Wij blijven elke dag opnieuw kijken wat er nodig is om ondernemers te steunen in deze zware tijd. We zijn er nog lang niet.

We realiseren ons dat dit zware tijden zijn. Zoals premier Mark Rutte gisteren zei: "Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar." 

Wil je op de hoogte blijven van wat de VVD doet rondom het coronavirus? Houd dan deze pagina in de gaten.Noodpakket voor banen en economie


In Nederland zijn de economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus voor iedereen voelbaar. Daarom komt het kabinet met de volgende maatregelen.

  • Tegemoetkoming in loonkosten voor werkgevers om ontslagen te voorkomen
  • Tijdelijke inkomensondersteuning zelfstandigen, gemeentelijke uitkeringen voor levensonderhoud en/of lening voor bedrijfskapitaal
  • Versoepeling uitstel van betaling belasting. Verlaging invorderingsrente en belastingrente naar 0,01% (verschillende ingangsdata)
  • Garantie ondernemersfinanciering verhoogd. Overheid staat garant voor leningen aan (middel)grote bedrijven
  • Kredietverstrekker Qredits helpt kleine ondernemers met rentekortingen. KAbinet ondersteunt met € 6 miljoen
  • Borgstelling MKB-landbouwkredieten verruimd. Land- en tuinbouwbedrijven kunnen makkelijker geld lenen
  • Overleggen over stopzetten toeristenbelasting (rijk/gemeenten) en eventueel maatwerk voor cultuursector
  • Een noodloket voor ondernemers in getroffen sectoren, zoals horeca, culturele instellingen, evenementen- en reisbranche
  • Verruiming BMKB-regeling. Financiers kunnen sneller geld lenen aan MKB

* Op Rijksoverheid.nl/coronavirus staat waar u terecht kunt voor deze maatregelen