Recreatiebedrijven dupe van Duits beleid, VVD-fracties NHN roepen minister BZK op tot actie

© VVD Schagen

Afgelopen donderdag verklaarde Duitsland de Kop van Noord-Holland tot corona-risicogebied (rode zone), waardoor veel toeristen hun boeking voortijdig afbraken of annuleren. De corona-cijfers verschillen in De Kop echter significant van andere gebieden. Daarom bieden de gezamelijke VVD-fracties uit NHN vandaag een brief aan bij de minister van Buitenlandse Zaken, VVD-er Stef Blok, die voor ons als lokale partij met korte lijnen naar de Tweede Kamer en het kabinet, goed bereikbaar is.

Wij vragen hem om de juiste situatie bij ons buurland onder ogen te brengen en hen te vragen om het negatieve reisadvies te herzien.

Wij hopen op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het laten terugkeren van de Duitse toeristen, die altijd zo massaal onze regio bezoeken en zo een belangrijke bijdrage leveren aan onze regionale en lokale economie. Met name al die ondernemers in de recreatie en toeristische sector, die keihard moeten werken om in deze tijd van corona hun hoofd boven water te houden, horen daarbij alle mogelijke steun te krijgen!

In de bijlage hieronder vindt u de brief van de 17 VVD-fracties aan de Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok