Schager VVD: goed nieuws voor plan Buitenvaert in Schagerbrug

Er komt wat schot in de bouwplannen voor Buitenvaert in Schagerbrug. De Schager VVD heeft de provincie ervan overtuigd dat zeldzame vogels zich niet op het veld in Schagerbrug hebben genesteld. Waardoor de provincie besloot om het terrein van de lijst ‘waardevolle vogelgebieden’ af te halen. Dat is goed nieuws, want daarmee staat het sein op groen om plan Buitenvaert verder te ontwikkelen.

Om dit proces te versnellen, heeft de provincie onlangs ook een subsidie van 94.250 euro aan de gemeente verstrekt. De Schager VVD heeft dit bereikt in samenwerking met de provinciale VVD, waar VVD-gedeputeerde Cees Loggen ‘aan het roer staat’ van de portefeuille woningbouw.

Plan Buitenvaert tot voor kort uitgesloten
Tot voor kort stond plan Buitenvaert nog op losse schroeven. De voormalige gedeputeerde had het terrein op de lijst met ‘waardevolle vogelgebieden’ geplaatst, waardoor woningbouw op het perceel werd uitgesloten.

Woningbouw belangrijk voor onze gemeente
De Schager VVD vindt het belangrijk dat de bouwproductie wordt aangejaagd. We willen een kwalitatief, betaalbaar en divers woningaanbod dat aansluit op de vraag in onze gemeente.

Buitenvaert
De gemeente meldt dat het gaat om veertig woningen, waarvan een derde sociale bouw is. Ook komen er starterswoningen, huizen voor mensen met een lichte lichamelijke beperking, maar ook duurdere vrije kavels en 2-onder-1 kappers. Op 9 februari 2021 beslist de gemeenteraad over het plan.