VVD kraakt verkeerscirculatieplan

Tijdens de oordeelsvormende vergadering van 27 januari jongstleden presenteerde PvdA-wethouder Heddes het 'verkeerscirculatieplan Schagen'. In dat plan is opgenomen dat er een barrière komt tussen De Markt en Gedempte Gracht, waardoor verkeer vanuit de Nieuwstraat niet door kan rijden richting de Laagzijde/Molenstraat.

Als enige partij in de gemeenteraad protesteerde de VVD tegen het plan. Inmiddels hebben ook de Winkeliersvereniging Schagen, de Ondernemers Federatie Schagen en het bestuur van winkeliersvereniging Makadocentrum zich tegen de plannen van de wethouder gekeerd.

Tijdens gesprekken met de VVD geven diverse inwoners en ondernemers aan hoe belangrijk het is dat het stadscentrum goed bereikbaar blijft en parkeergelegenheid biedt. De rechtstreekse route én mogelijkheid van 'gratis even voor de deur parkeren' trekt mensen naar onze binnenstad en houdt deze levendig. Daarnaast is het ook van belang voor de bevoorrading van de winkels.

De VVD wil werken aan een florerend centrum van Schagen, waar horeca, lokale winkels en het Makadocentrum elkaar versterken. We zullen ons geluid tijdens de raadsvergadering van 15 februari dan ook laten klinken.