Bankjes en fietsenrekken terug dankzij VVD Schagen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 5 juli 2022 kreeg VVD Schagen de handen op elkaar voor de (her)plaatsing van fietsenrekken en bankjes in of nabij het centrum van Schagen.  

Toen de terrassen op De Markt werden vergroot, zijn de fietsenrekken en bankjes verdwenen. Doordat nu niet altijd duidelijk is welke plek men kan gebruiken voor het parkeren van fietsen, ontstaat er wildgroei in het centrum. De partij wil het opgeruimde karakter behouden en pleitte voor fietsrekken, waar ook een tweede slot (bv. kettingslot) aan bevestigd kan worden. VVD Schagen kreeg voltallige steun voor het plan. 

Daarnaast pleitte de fractie voor het (her)plaatsen van de bankjes. Fractievoorzitter Angelique van Wijk-Ligthart: ‘Voorheen konden mensen even uitrusten tijdens een wandeling. Deze rustpunten worden gemist, met name door ouderen en minder validen’. Tijdens de vergadering kreeg de VVD de toezegging dat de bankjes worden herplaatst zodra de vergunning voor de terrasvergroting afloopt. Vervolgens gaat de wethouder in overleg met de horeca om de mogelijkheden voor de toekomst te bespreken, wanneer de terrassen weer worden verruimd.

(Op de foto de situatie voor de terrasverruimingen. Foto-credit: Geo Architecten)