Streep door afslanking brandweer

Naar aanleiding van de toekomstplannen bij de brandweer, waarbij sprake zou zijn van het sluiten en 'saneren' van brandweerposten (o.a. post Dirkshorn), vroeg VVD Schagen de gemeenteraad om steun voor hun motie om te zorgen voor gestructureerd overleg tussen de Veiligheidsregio en de brandweerposten.

Doel daarvan was om tot een plan te komen waarin de belangen van inwoners en vrijwilligers worden gewaarborgd en de raad in de gelegenheid wordt gesteld om een zienswijze af te geven voorafgaand aan de definitieve besluitvorming over de toekomstplannen.

Niet alleen de gemeenteraad van Schagen sloot zich hier unaniem bij aan, ook VVD fracties uit andere gemeenten kregen grote steun van hun gemeenteraad.

De gesprekken leidden ertoe dat er nu een nieuw brandweerzorgplan komt, waarvan de gemeente aangeeft dat het een dynamisch document wordt waarbij ook na 2023 ruimte blijft voor ontwikkelingen en verbeteringen.

Lees hier het artikel van het Noordhollands Dagblad: "Streep door afslanking bij brandweer: 13 vrijwilligersposten worden geen 'first responder ploegen".