Ingo Kroon, 1960-2022

Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat ons voormalig mede-raadslid Ingo Kroon na een periode van ziekte onlangs op 62-jarige leeftijd is overleden. We leerden Ingo kennen als een bevlogen liberaal en optimist, die zich middels het raadslidmaatschap inzette voor zijn omgeving.

Ingo werd in 2011 lid van onze partij. Na een periode waarin hij secretaris was, werd hij steunfractielid en in 2017 lijsttrekker van de lokale VVD Schagen. Van 2018 tot dit vroege voorjaar was hij raadslid en in die hoedanigheid één van de woordvoerders op dossiers over duurzaamheid en sociaal domein. In dezelfde periode was hij lid van de auditcommissie. Hij hield van netwerken, onderhield dan ook contacten met diverse VVD-gremia in Noord-Holland en daarbuiten.

In zijn werkzame leven bij de Koninklijke Marine heeft Ingo veel gevaren en mocht hij zich tot de veteranen rekenen. Hij sloot zijn carrière in 2014 af als luchtverkeersleider. Zijn passie ging tot het laatst uit naar de luchtvaart. Hij was een van de grondleggers voor de droneswetgeving en bekwaamde zich in het geven van onderwijs voor dronevluchten. Zijn grootste passie ging echter uit naar zijn gezin. Ingo was een trotse opa van drie kleinkinderen, vader van een zoon en twee dochters, schoonvader en echtgenoot van Marisa. Wij wensen zijn dierbaren veel sterkte met dit verlies.