Henk Kliphuis, 1943-2023

Afgelopen zaterdag bereikte ons het droeve bericht dat voormalig VVD voorzitter en bestuurslid Henk Kliphuis is overleden. Henk was in de periode 1990-2015 actief lid en maakte deel uit van de VVD kandidatenlijst, maar zei wel altijd: ‘Zet mij maar op één van de laatste plaatsen’.

Henk Kliphuis had een vooruitziende blik. Zo riep hij in het voormalige ledenblad van VVD Schagen, de Liberale Markt, belangstellenden op om zich te kandideren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 1998. Daaruit vloeide voort dat Jan Bouwes verkiesbaar werd, die later doorgroeide tot wethouder in de nieuwe gemeente Schagen. Jan Bouwes: ‘Het was een positief gesprek, met ook een duidelijke boodschap: ‘fractievergaderingen bijwonen en essentiële politieke scholing volgen’.

Henks laatste actieve bestuursdaad was eind 2012, toen hij lid was van de kandidaatstellingscommissie die de adviesvolgorde van de VVD kandidaten opstelde voor de nieuwe gemeenteraad van Schagen. Daarna bezocht hij nog regelmatig de jaarvergaderingen.

Veel van onze leden kennen hem ook als voormalig rector van de Rijks Scholen Gemeenschap in Schagen of als iemand die betrokken was bij diverse maatschappelijke organisaties. Zo nam hij actief deel aan het overleg voor de bouw van Cultuurhuis Markt 18.

De lokale VVD Schagen heeft goede herinneringen aan Henk Kliphuis.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Margreet, de kinderen en kleinkinderen. Wij wensen zijn dierbaren veel steun met dit verlies.

@fotocredit: archieffoto Noordhollands Dagblad